Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Demokratikus Koalíció kérdésesnek tartja, hogy ki fogja beoltani a koronavírus elleni vakcinával azokat a százezreket, akiknek nincs háziorvosuk, ezért felszólította a kormány, hogy hozzon létre erre mobil oltóegységeket és minden járásban legalább egy oltópontot.

Komáromi Zoltán, az ellenzéki párt egészségügyi szakpolitikusa vasárnapi online sajtótájékoztatóján azt mondta, a 6500 háziorvosi praxisból több mint 600 betöltetlen, emiatt mintegy 800 ezer ember ellátatlan, ráadásul csaknem 400 kistelepülésen egyáltalán nincs háziorvos.

Ezek az emberek 20-30 kilométerre vannak a legközelebbi szakrendelőtől, őket éveken át nem látja orvos, csak ha valami nagyon nagy baj van. Számukra nemcsak a drága magánegészségügy, de még a szűrőprogramok is elérhetetlenek – tette hozzá.

A DK felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul hozzon létre mobil oltóegységeket, illetve minden járásban legalább egy olyan oltópontot, ahol azok is kaphatnak vakcinát, akiknek a lakóhelyén nincs állandó háziorvosi szolgálat – közölte, hangsúlyozva: sok százezer ember életét veszélyezteti, hogy nehezen juthatnak oltáshoz.

Komáromi Zoltán úgy fogalmazott: az utolsó utáni pillanatokban vagyunk. A kormánynak több hónapja volt arra, hogy mindezt megszervezze. Nem megoldás, hogy az ellenzékre mutogatnak, miközben nem készítették el időben az oltási tervet, a háziorvosok pedig még mindig nem kaptak meg minden szükséges információt. Ez életekbe kerülhet – figyelmeztetett a DK szakpolitikusa.

Forrás: MTI  OS

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: