Orbán Viktor - Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Csak az oltóponton derül ki, hogy milyen típusú koronavírus elleni vakcinát tudnak adni a pácienseknek, erről Orbán Viktor beszélt az Andrej Babis cseh kormányfővel tartott közös pénteki sajtótájékoztatóján.

Orbán szavait az MTI nem idézte, más médiumot pedig alig engedtek be a sajtótájékoztatóra. Az Euronews az AP hírügynökség egyik nyersanyagában találta meg a beszédet.

Eszerint a kormányfő úgy fogalmazott,

Magyarországon az oltás önkéntes és ingyenes. Tehát amikor valaki elmegy az oltópontra – akik regisztráltak, azokat oltjuk be – ott közlik vele, hogy milyen vakcinát tudnak neki adni. És ha nem kell, akkor nem fogadja el, hanem elmegy a sor végére, és ha van olyan vakcina, amilyet szeretne, majd ismét értesíteni fogjuk.

Ez alapján valószínűleg az értesítő levélben vagy e-mailben sem közlik majd az állampolgárokkal, hogy milyen vakcinára számíthat, aminek akkor lehet nagyobb jelentősége, ha már az orosz és a kínai oltóanyagot is elkezdik használni itthon. Erre egyébként a kormányzati tájékoztatók szerint sokat már nem is kell várni.

Azt nem részletezte Orbán, mit jelent az, hogy valaki a sor végére kerül, ha nem kéri az éppen elérhető vakcinát. Tehát nem tudni, hogy a saját oltási csoportjában vagy az összes vakcinára váró ember között sorolják hátra.

Azért sem egyértelmű, mert Orbán szerint ha rendelkezésre áll az adott vakcina, a pácienst értesítik majd, de ez jó esetben előbb bekövetkezik, mintha kivárná az összes előtte állót a sorban.

Forrás: 24.hu

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: