Dobrev Klára a DK miniszterelnök jelöltje
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője szerint a miniszterelnök nem tud és nem is érdekelte soha a kormányzás. Dobrev Klára úgy fogalmazott:

az Orbán-kormány brutálisan növelte a különbséget a legszegényebbek és a leggazdagabbak között.

Az Orbán-kormánynak volna lehetősége arra, hogy segítsen a vállalkozóknak, munkavállalóknak, de nem arra használja a rendelkezésre álló forrásokat – erről Dobrev Klára beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője bemutatott egy ábrát, amin az látható, hogy az Orbán-kormány, a maga beavatkozásával elmúlt 10 évében „brutálisan” növelte a különbséget a legszegényebbek és a leggazdagabbak között – magyarázta.

„Ma Orbán Viktor bejelentette, hogy nem volt válságkezelés és nem segített az embereknek, és nem is lesz.

Megint mit ajánlott fel? adósodjanak el a vállalkozók és az emberek” – fogalmazott a műsorban. Dobrev nem talál szavakat arra, hogy ha egy kormánynak van lehetősége arra, hogy segítsen az embereken és ezt nem arra használja, hogy megsegítse őket.

A DK EP-képviselője úgy vélte, hogy a miniszterelnök szemlélete, vagyis az úgynevezett „munka alapú társadalomról” alkotott képe miatt lehetséges az, hogy „akinek jól megy, azt támogatják, a többi meg éljen meg”.

Szerinte „Orbán Viktor elveszítette a kontrollt a saját kormányzása fölött”. „Orbán Viktor nem tud és attól félek, nem is érdekelte soha a kormányzás” – jelentette ki.

„Egy miniszterelnöknek az a feladata, hogy adjon elég hitet ahhoz, hogy a közös ügyeinket és dolgainkat minél jobban tudjuk megoldani” – fejtette ki a véleményét azzal kapcsolatban, hogy mi a dolga egy kormányfőnek.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: