Juszt László - Fotó: keleten.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Gyógyszerre forgalomba hozatali engedélyt sem a külügyminiszter, sem a miniszterelnök nem adhat ki, arra csak az OGYÉI jogosult…

Feladata az is, hogy jelentéseket készít a Gyógyszerügynökségnek. Ha pedig bármilyen probléma jelentkezik egy készítménnyel, azonnal le kell állítania forgalmazását és szabályos eljárás keretein belül ki kell vizsgálnia a problémát.

A háziorvosoknak a gyártási számot, az OGYÉI engedélyezési számát meg kell kapniuk hivatalos okiratban. Ha ez nem történik meg, az a szakmai szabályok megszegésének minősül. Ezt a 2003-as az egészségügyi tevékenység végzésének egyes kérdéseiről szóló törvény szabályozza.

Na már most, akkor vagy az éjjel az üldözött majmok sebességével gyorsan kell egy új törvény, amely felülírja ezeket a 2003-ast, vagy sürgősen el kell felejteni ezt a kínai-orosz beszerzést.

Ja, és azt is rögtön bele kell fogalmazni, hogy természetesen az új törvény a hamisított kínai vakcinának is szabad utat ad. Sőt! Az idősebb korosztálynak – kötelező.

Egyébként, ha a legfrissebb hír szerint – amely úgy szól, hogy (szokás szerint) hamisított kínai vakcinával árasztották el a világot valaki még mindig nem kéri a kínait, az magára vessen!

 

Forrás: Juszt László közösségi oldala

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: