forrás: Civilhetes
forrás: Civilhetes
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Gyakorlatilag megsemmisítő veresèget mèrne a Fideszre az ellenzèk.

A Republicon kutatóintézet havi pártpreferencia mérése alapján megállt a Fidesz népszerűségének zuhanása, igaz nem is nőt, ám a hat, együttműködő ellenzéki párt együttes eredménye mind a teljes népesség, mind a pártválasztók körében meghaladja a az Orbán-pártét.

A politikai erőviszonyok befagytak az ünnepi időszak alatt, a Fidesz-KDNP támogatottságának az elmúlt hónapokban látott zuhanása is megállt, a kormánypártok egyelőre stabilizálni tudták magukat a decemberi szinten

 – derül ki a Republikon Intézet januári pártpreferencia-kutatásából, amelyeket elsőként a Telex közöl.

Az 1000 fő telefonos megkérdezésével, 2021. január 14-21. között készült kutatás nem, életkor, iskolai végzettség és településtípus szerint reprezentatív az ország felnőtt lakosságára.

Az eredmények értelmében a teljes népesség körében a Fidesz-KDNP támogatottsága 30 százalék, a Demokratikus Koalíció 11 százalékot, a Momentum 9 százalékot ért el. A Jobbik és az MSZP is 6 százalékon áll, a Párbeszéd 2 százalékot ért el, a Kétfarkú Kutya Párt, az LMP és a Mi Hazánk is 1 százalékos támogatottsággal rendelkezik.

A bizonytalanok aránya 33 százalék. A biztos pártválasztók körében a kormánypártok támogatottsága 46 százalék, a DK 16, a Momentum 13 százalékon áll. A Jobbik és az MSZP 8 százalékot értek el, a Párbeszéd támogatottsága 3 százalék, az MKKP, az LMP és a Mi Hazánk 2 százalékon állnak.

A Republikon összegzéséből tehát kiderült, hogy a Fidesz-KDNP megállította visszaesését, amelyet az előző két hónapban még tapasztalni lehetett, de az ellenzéki térfélen sincs változás a közvélemény-kutató intézet összegzésében megjegyzi:

A hat, együttműködő ellenzéki párt (DK, Momentum, Jobbik, MSZP, Párbeszéd, LMP) összesített eredménye meghaladja a Fidesz-KDNP eredményét mind a teljes népesség (35, illetve 30 százalék), mind a pártválasztók (50, illetve 46 százalék) körében.

Érdemben a pártválasztási, illetve voksolási hajlandóság sem változott.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: