BRU76 - 20031205 - BRUSSELS, BELGIUM : Illustration picture shows the logo of OLAF headquarter office at the Brussels Rue Joseph II / Jozef II straat, the European office of anti-fraud office, Friday 05 December 2003. BELGA PHOTO HERWIG VERGULT
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Direkt36 oknyomozó portál derítette ki, hogy Orbán Viktor édesapjának bányacége, a Dolomit Kft. a piaci árnál esetenként 60-70 százalékkal drágábban kínálja termékeit.

A DK feljelenti Orbán Győzőt az Unió csalás elleni hivatalánál – jegyzi a párt a közleményében.

A Dolomit Kft. árképzése természetesen a cég belső ügye lenne, ha nem tudnánk, hogy Orbán Győző cége rendre részt vesz állami tenderekben.

Éppen ezért nem mindegy, hogy a magyar adófizetők pénzét milyen túlárazott termékekre költi a magyar állam, ahogy az sem, hogy a miniszterelnök édesapja által elnyert beruházásokban milyen mértékű uniós forrást használnak fel, hiszen ebben az esetben az uniós állampolgárok pénzét költik túlárazott termékekre.

A Demokratikus Koalíció EP-képviselőjeként az OLAF-hoz, az Unió Csalás Elleni Hivatalához fordultam, hogy megtudjuk, történt-e visszaélés uniós forrásokkal.

Azt kértem az OLAF vezetőjétől, hogy alaposan vizsgálják ki az ügyet és ha kell, indítsák el a szükséges eljárást. A Demokratikus Koalíció szerint minden határon túlmegy, hogy Orbán Viktor arra használja hatalmát, hogy családtagjait juttassa zsíros állami megbízásokhoz.

Az Unió nem az Orbán családnak, hanem a magyaroknak küldi az EU-s pénzeket.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: