Orbán Viktor 2017 november - Fotó: OV Facebook
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője vasárnapi sajtótájékoztatóján ismertette: a Direkt-36 oknyomozó portál derítette ki, hogy Orbán Viktor édesapjának bányacége, a Dolomit Kft a piaci árnál esetenként 60-70 százalékkal drágábban kínálja termékeit.

“A Dolomit Kft. árképzése természetesen a cég belső ügye lenne, ha nem tudnánk azt, hogy Orbán Győző cége rendre részt vesz állami tenderekben. Éppen ezért nem mindegy, hogy a magyar adófizetők pénzét, milyen túlárazott termékekre költi a magyar állam. Mint ahogy az sem mindegy, hogy a miniszterelnök édesapja által elnyert beruházásokban, milyen mértékű uniós forrást használnak fel.” – hívta fel a figyelmet a képviselő, hozzátéve, ebben az esetben az uniós állampolgárok pénzét költik túlárazott termékekre.

Rónai Sándor bejelentette, a Demokratikus Koalíció EP-képviselőjeként az OLAF-hoz, az Unió Csalás Elleni Hivatalához fordult, hogy megtudja, történt-e visszaélés uniós forrásokkal.

“Azt kértem az OLAF vezetőjétől, hogy alaposan vizsgálják ki az ügyet és ha kell, indítsák el a szükséges eljárást.” – folytatta az EP-képviselő, leszögezve, a Demokratikus Koalíció szerint minden határon túlmegy, hogy Orbán Viktor arra használja hatalmát, hogy családtagjait juttassa zsíros állami megbízásokhoz.

Az Unió nem az Orbán-családnak, hanem a magyaroknak küldi az EU-s pénzeket.

Rónai úgy fogalmazott, régóta látjuk már, hogyan önti Orbán Viktor a családtagjainak, szűkebb tágabb baráti körének, oligarcháinak a magyar adófizetők pénzét.

“Erős a gyanú, hogy Orbán Viktor édesapjának nemcsak egyszerűen piaci szereplőként áll érdekében túlárazni a Dolomit Kft. termékeit. Orbán Győző cége rendre beszállít nagy milliárdos beruházásokba, útépítésekbe, csatornázásokba, vagy épp vasútépítésbe.”- tette hozzá zárásként Rónai Sándor.

Forrás: DKP

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: