Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kósa egyszerűen nem érti, hogy az okoskodás nem az ő műfaja.

Védőoltásokról és géntechnológiáról akart okoskodni a Fidesz ész-embere, csak hát nem sikerült neki nagyon. Mi pedig marha jól szórakoztunk rajta.

A HVG szúrta ki, hogy a Fideszes képviselő a DTV-nek fejtegette a géntechnológián alapuló vakcinákat és eljutott a DNS-ig.

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke a Debrecen Televíziónak adott interjút, ahol beszélt a koronavírus elleni vakcinákról is. Kósa szerint a fejlesztésben két nagy irány van, az egyik géntechnológiai alapú, a másik a hagyományos, amit Pasteur is kitalált.

Kósa szerint

a géntechnológiával előállított gyógyszerek, oltóanyagokban nagy gyakorlat nincs, mert a géntechnológia is azért ipari méret… Korábban már volt, mert a DNS-t már a ’70-es években… de… sőt talán… várjál csak, mikor is… most nem jut ez eszembe, de a ’70-es évek környékén már felfedezték.

A Debrecíner szúrta ki, hogy Kósa 100 évet tévedett, mert 1869-ben fedezte fel a DNS-t a svájci Johann Miescher, aki nukleinsavat talált egy gennyes kötszer fehérvérsejtjeiben.

Amennyiben a politikus a DNS szerkezetére gondolt, akkor már csak 17 évet hibázott, mert azt meg James D. Watson és Francis Crick publikálta a Nature című folyóiratban.

Kósa vakcinakutatási fejtegetése 13 perc 20 másodpercnél kezdődik:


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: