Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Transparency International jelentése szerint az Orbán-kormány miatt Magyarország – Románia és Bulgária mellett – immár a legkorruptabb állam az Európai Unióban – hívja fel a figyelmet az MSZP.

Mint fogalmaznak: pontosan ez a dicstelen helyezés az oka annak amiért a Fidesz szánalmas módon foggal-körömmel küzdött azért, hogy az uniós forrásokhoz való hozzáférést ne kössék jogállami feltételekhez.

Azok ugyanis a lopásra épülő hatalmukat veszélyeztetik és féltik az elmúlt 10 évben összeharácsolt zsákmányukat.

Ez a jelentés is azt erősíti meg, hogy a Fidesz-rezsim a járványhelyzetet kihasználva újabb lendülettel folytatja a demokrácia és a jogállam leépítését ahelyett, hogy a vírus elleni harcra és az emberek megélhetésének biztosítására koncentrálna.

Az irányított közbeszerzések, az uniós pénzek átláthatatlan felhasználása és az önkormányzatok hatáskörének csorbítása is bizonyítja, hogy a fideszes rezsim a saját hatalmának bebetonozásával van elfoglalva a járványkezelés helyett.

Újból és újból bebizonyosodik, hogy az, ami ma van Magyarországon, csak formájában köztársaság, valójában önkényuralom, amit fel kell számolnunk.

Nincs demokrácia ott, ahol a törvényeknek az a célja, hogy a hatalom érdekeit védje, ahol azért hoznak törvényeket, hogy azzal saját lopásaikat, visszaéléseiket, bűneiket legalizálják.

Nincs jogállam ott, ahol a rendszer egyik jellemzője az elszámoltathatóság szinte teljes hiánya, hiszen az ellenőrzést garantáló fékek és ellensúlyok már nem, vagy csak alig érvényesülnek.

Az MSZP szociáldemokrata pártként azonban elkötelezett amellett, hogy 2022-ben a demokrata ellenzéki szövetség többi tagjával közösen helyreállítsa a jogállamot.

A Fidesz önkényuralmi, egy szűk elit érdekeit szolgáló rendszere helyett mi egy demokratikus, szociálisan érzékeny és igazságos, egyben környezet– és klímatudatos Magyarországot akarunk létrehozni.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: