Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Müller Cecília az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a kormány hamarosan dönteni fog a szigorítások sorsáról, a döntésről pedig a csütörtök délelőtti kormányinfón adnak tájékoztatást.

A bejelentést megelőzően összegyűjtöttük, mi mindent érdemes tudni a korlátozások tekintetében.

A KORMÁNY LEGUTÓBB JANUÁR ELEJÉN DÖNTÖTT ARRÓL, HOGY MEGHOSSZABBÍTJA AZ INTÉZKEDÉSEKET. AKKOR VISZONT CSAK FEBRUÁR 1-IG HOSSZABBÍTOTTAK, EMIATT MOST DÖNTENI KELL A TOVÁBBIAKRÓL.

A koronavírus-járvány miatt tavaly novemberben vezetett be szigorú korlátozásokat a magyar kormány, amelyek azóta is érvényben vannak. Ezek írják elő többek között:

az este 8 és reggel 5 óra közötti kijárási tilalmat,
a maszkviselésre vonatkozó szabályozást (az önkormányzatok lehetőséget kaptak annak szabályozására, hogy a hozzájuk tartozó közterületeken előírják-e a maszkviselési kötelezettséget),
a közterületi csoportosulások, gyülekezések tilalmát,
az egyes üzletekre, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekre vonatkozó nyitvatartási és tartózkodási tilalmat.

Lesz vagy nem lesz lazítás?
Az ország teljes népességéhez képest viszonylag kevés embert sikerült eddig beoltani. Orbán Viktor a múlt héten, a Kossuth rádiónak adott interjújában azt mondta, hogy a jelenlegi helyzetben még nem jöhetnek szóba a lazítások.

Ugyanezt az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján Müller Cecília is hangsúlyozta.

Forrás: Index

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: