Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Azt állapítottuk meg, hogy a novemberben meghozott intézkedések megfékezték a járványt, bármilyen enyhítés újboli járványhullámhoz vezetne.

A jelenlegi szabályok fenntartása indokolt– mondta el Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtök délelőtti kormányinfón.

Véleménye szerint a korlátozások fenntartása azt a célt szolgálja, hogy Magyarország elkerülje a harmadik hullámot. A kormány február közepén tekinti át a helyzetet újra.

Mindez azt jelenti, hogy a kijárási korlátozás fennmarad, valamint az éttermek, vendéglátóhelyek, színházak, mozik, sportlétesítmények is zárva maradnak.

Ezután arról beszélt Gulyás, hogy Magyarországnak többféle vakcinát kell beszereznie. Itt említette meg az AstraZeneca oltóanyagát, valamint az orosz és a kínai vakcinát.

“Minden olyan, a világban alkalmazott vakcinát, amivel több mint egymillió embert oltottak be, Magyarország beszerzi, és az engedélyeztetést felgyorsítja.”

Amikor lazítás lesz, a vendéglátóhelyeket fogjuk kinyitni. Ehhez azonban vakcina kell. – mondta a miniszter. Később azt hangsúlyozta: ha valaki most kinyitna, az lehet, két hét múlva bezárni kényszerülne. “Hosszútávú megoldást csak az oltás jelent.

Forrás : Index

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: