Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere Marc Dillardal, az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetségének ideiglenes ügyvivőjével tárgyalt – látszik, hogy pillanatok alatt változott meg a viszony a Trump-kormány távozásával. Azt gondolom, Orbánnak nem lesznek olyan fényesek az amerikai kapcsolatai, mint eddig.

Közösségi oldalán a Főpolgármester az alábbiakról számolt be:

Tartalmas megbeszélést folytattam Marc Dillard úrral, az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetségének ideiglenes ügyvivőjével.

Többek között az amerikai-magyar kapcsolatokról és az együttműködésben rejlő lehetőségekről, a főváros városdiplomáciai tevékenységéről, kiemelten a Pact of Free Cities progresszív városszövetségről, valamint a jelenlegi fővárosi gazdasági és magyar belpolitikai helyzetről.

Szoros figyelemmel kísértük az amerikai elnökválasztást, külön öröm számunkra, hogy Joe Biden személyében a külpolitika terén egy igen tapasztalt, az értékalapú külpolitikai együttműködés és a demokratikus értékek védelme iránt elkötelezett elnöke lett az Egyesült Államoknak.

Bízunk benne, hogy az új adminisztráció ismét határozottan fellép majd a demokrácia, jogállamiság, emberi jogok és médiaszabadság védelmében, a közös értékek melletti elkötelezett kiállással. Dillard ügyvivő úrral egyetértettünk, hogy kölcsönösen érdekeltek vagyunk a transzatlanti kapcsolatok újjáépítésében, többek között a városok közötti együttműködés erősítésében is.

2021 azért is különleges, mivel idén ünnepeljük a magyar és amerikai diplomáciai kapcsolatok felvételének 100. évfordulóját.

Bízom benne, hogy a járványhelyzet alakulása mellett lehetőségünk lesz személyes részvétellel zajló ünnepségekre is a kerek évforduló kapcsán


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: