Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tegnap este jelentette be közösségi oldalán.

Az ellenzéki összefogás gőzerővel készül az előválasztásokra, melyet megnehezít majd a koronavírus okozta korlátozó intézkedések. A lebonyolítás egyenlőre bizonytalan, azonban az ellenzék pártjai elkötelezettek abban, hogy közös listán, közös jelöltekkel és közös miniszterelnök jelölttel indulnak meg az Orbán-rednszer ellen.

Eddig csak Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely független polgármestere jelezte hogy ringbe száll a címért, Karácsony Gergely pedig egyenlőre úgy nyilatkozott, hogy nem vállalja a jelöltséget.

A Demokratikus Koalíció elnöke Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott korábban, hogy “ha a DK-nak lesz jelöltje, az minden bizonnyal Klára lesz, azonban ezt neki kell eldöntenie, ő pedig egyenlőre nem döntött a kérdésben”.

Aki viszont biztosan indul az előválasztáson az nem más mint Jakab Péter a Jobbik elnöke, aki indulását tegnap este jelentette be egy igen rövid bejegyzésben:

Bár a Jobbik elfogadottsága és népszerűsége nem a legacélosabb az összefogásban, Jakab mégis esélyes lehet az ellenzéki oldalon, hiszen Orbánnal vívott parlamenti csörtéi és “krumplis akciója” népszerű, harcias és potens kihívóvá tette őt.

Kérdés, hogy mindez elég-e ahhoz, hogy a Jobbik bázisán túl is képes legyen szavazókat megszólítani. Az elkövetkező időszak mindenképpen erről fog szólni.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: