Tóth Bertalan, az MSZP elnöke
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tóth Bertalan kíméletlenül megküldte az egész rendszert. A pártelnök szavait szó szerint idézzük:

Gazdaságvédelem helyett rablógazdálkodás! Egyszerűen elképesztő! Röviden ez a véleményem.

Miközben a Fidesz propagandagépezete ezerrel sugározza, határon innen és túl, hogy 3.600 milliárdot költött el gazdaságvédelemre, rá kell jöjjünk, hogy ez egyszerűen elképesztő hazugság!

Ennek a gigantikus összegnek csak a negyedét költötték a járvány hatásainak enyhítésére!

A többi, sok százmilliárd forint, elment vadászkiállításra, űrkutatásra, stadionépítésre, sportakadémiák támogatására, atlétikai központra, sportcsarnokok építésére, a Budapest-Belgrád vasútvonalra, a Budai Vár felújítására…

Ezeknek semmi közük a járvány okozta válság enyhítéséhez!
Mi más ez, mint rablógazdálkodás?

Ahelyett, hogy ezeket az irdatlan pénzeket a jóléti szolgáltatások fejlesztésére – elsősorban az egészségügyre és oktatásra – és a munkahelyek védelmére fordította volna!

Hová jutunk így? Mit eredményezett a Fidesz elmúlt 10 éves alibikormányzása
Pang a gazdaság, az államadósság történelmi csúcson van, munkahelyek százezrei kerültek veszélybe, nőttek az egyenlőtlenségek, és ma Magyarország rosszabb helyzetben van, mint 2010-ben !

520 ezer nyugdíjas próbál megélni 100 ezer forintnál kisebb nyugdíjból, félmillió gyermek él szegénységben és több százezer ember vesztette el munkáját
Azért felháborító ez, mert mód lett volna rá, hogy ne így legyen!

Ebből a rengeteg pénzből meg lehetett volna – meg lehetne! – oldani az alacsony nyugdíjak felzárkóztatását és a családi pótlék megduplázását, minden munkahelyet meg lehetett volna védeni, létre lehetett volna hozni a “szociális alapjövedelmet” minden rászoruló vagy munkáját elvesztett ember számára, sőt meg lehetne oldani – amit Surányi György is javasolt –, hogy minden család minden gyermek után kapjon 50 ezer forintot!

A Fidesz szociálisan érzéketlen elitje azonban másként döntött! Üzleti kérdéssé változtatta az egészségügyet, tönkretette az egészségügyi ellátórendszert, lezüllesztette az oktatást, és most privatizálni akarja a felsőoktatást! Elképesztő és felelőtlen!

A Fidesz ma már egyértelműen szembemegy a nemzet többségének akaratával, rossz irányba kormányozza az országot és önző, álkeresztény, ereszcsatornán menekülő elitje számára rabol, fosztja ki az államkasszát és taszít egész népcsoportokat a szakadék szélére!

Vajon tényleg azt hiszik, hogy az ő feladatuk – missziójuk? – megbüntetni a népet, városokat és emberek millióit, amiért azok nem Fidesz-hívők?

Vajon tényleg azt hiszik, hogy ők a nemzet, a 8 millióból 30%-nyi szavazóval? Vajon maguk is elhiszik a saját hazugságaikat és már csak “a tükör által homályosan” tudják nézni a valóságot?

Valószínűnek tartom, hogy nem! Egyszerűen csak a saját hatalmuk átmentéséről és – a bukástól félve – egy Fideszes háttérhatalom kiépítéséről van szó!

Elképesztő és felelőtlen! Készülnünk kell! Megnőtt a mi felelősségünk, az új szociáldemokrácia felelőssége és az ellenzéki szövetség felelőssége is!

Többről van szó, mint hatalomváltásról, többről van szó, mint korszakváltásról; az ország megmentésének felelőssége lesz a demokraták feladata! Készülnünk kell


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: