Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A kormány hivatalosan közölt, koronavírussal kapcsolatos halálozási adatai hónapok óta nincsenek összhangban a KSH vonatkozó halálozási adataival -írja közleményében a DK.

Az ellenzéki párt szerint számos történet kering arról, hogy valaki koronavírusban halt meg, de teszt hiányában a halál hivatalos okaként tüdőgyulladást, a legjellemzőbb szövődményét adták meg.

A DK ezért közérdekű adatigényléssel fordult a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz, hogy megtudja: tavaly március 1. és november 15. között hányan haltak meg halálnemek szerinti bontásban.

A válaszadást megtagadták, mondván: az igénylésben szereplő “halálnem” szót nem tudják értelmezni.

A DK szerint vagy csak analfabéták dolgoznak a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnél, vagy egy teljesen tudatos, felülről irányított, kormányzati titkolózásról van szó.

A Demokratikus Koalíció bírósághoz fordul, hogy megtudja: hányan haltak meg a járvány alatt hivatalosan tüdőgyulladásban, és ez arányaiban több-e a járvány előtti évek adataihoz képest.

Ha több, az annak a bizonyítéka, hogy a kormány meghamisítja a halálozási adatokat, és a mostani, lesújtó halálozásnál is rosszabb a helyzet.

Minden elhunytnak és családjának jár annyi tisztesség, hogy kiderüljön, ha koronavírusban halt meg az illető. Elég volt a pánikkormány titkolózásából, a hazudozásából és az adathamisításból!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: