Pénz - Fotó: Napi.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A KSH ismét bebizonyította, hogy nem több egy fideszes hivatalnál, amelynek az a feladata, hogy a kormány ízlése szerint kozmetikázza az adatokat -derül ki az MSZP tényfeltáró anyagából.

A párt szerint a GKI Gazdaságkutató Zrt. elemzése szerint ugyanis 2019-ben a KSH által bemondott bruttó 367 800 forinttal szemben a valóságban bruttó 295 ezer forint volt az átlagkereset.

A jelentős, közel 73 ezer forintos eltérés oka pedig az, hogy a KSH az átlagfizetés megállapításánál nem, de a foglalkoztatási adatok szépítésénél már számol az alacsony bérért dolgozókkal, a kevesebb mint 5 főt foglalkoztató cégek alkalmazottaival, a részmunkaidőben dolgozókkal és az alkalmi munkát vállalókkal.

Így működik a fideszes bűvészkedés a számokkal

A magyar átlagbérre vonatkozó adatok is csak az Orbán-kormány propagandájának hazugságai. A dolgozók többsége ugyanis nem találja a bankszámláján azokat az összegeket, amelyekről a fideszes reklámokban harsognak évről évre.

Az MSZP szerint azonban a tisztességes fizetés, és a biztos megélhetés mindenkinek jár. Ehhez pedig szükségesnek látjuk a szakszervezetek és a munkaadók szervezetei közötti ágazati szintű bérmegállapodások megkötését és a kollektív megállapodások rendszerének kiterjesztését az ágazatok többségére.

Továbbá elengedhetetlennek tartjuk, hogy a magyar minimálbér összege legyen a legmagasabb a visegrádi országok körében, és fokozatosan közeledjen a fejlett országokban alkalmazott minimálbér szintjéhez.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: