Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A miniszterelnök ma bejelentette, hogy adókedvezményt kapnak a 25 év alatti fiatalok, csakhogy az MSZP-nek is volt egy megszólalásik hasonló programja Start kártya néven – mindezt a HírHugó derítette ki.

A portál szerint, ha tetszik ha nem, Orbán Viktor ezt a programot nyúlta le, így a mai bejelentése egyértelmű beismerése annak, hogy a magyar baloldal sokkal kormányképesebb alternatívát tud kínálni az országnak.

Orbán Viktor ma bejelentette, hogy megvalósítja az MSZP egyik korábbi programját és itt most nem a 13.havi nyugdíjra gondolok, hanem a 25 év alatti fiataloknak nyújtott adókedvezményre.

Talán sokan emlékeznek még az MSZP által 2004-ben bevezetett Start kártya programra, milyen furcsa ezt épp Orbán Viktor szüntette meg 2013-ban. Most pedig szinte ugyanazt a programot jelenti be.

Az MSZP Start kártya programja is 25 éves korig volt igénybe vehető, de diplomások esetében 30 éves korig kitolták. Az Orbán által most bejelentett 2022-től adandó kedvezmény az SZJA 15 százalékát engedi el, míg az MSZP Start kártyája a TB járulékból adott 17 százalék pontnyi kedvezményt.

Orbán a kedvezmény mértékét az átlagbér határáig adná a fiataloknak, no lám az MSZP ezt  a minimálbér 200, illetve 150 százalékáig adta.

Jegyezzük meg azt is, hogy az Start kártya programját az MSZP később kibővítette a szülés után visszatérő anyukákra, a tartósan álláskeresőkre és az 50 év felettiekre is, amit szintén Orbán Viktor vett el az emberektől 2013-ban.

Nem csoda, hogy a miniszterelnök az MSZP egy korábbi programjával jelentkezik a választások előtt, ugyanis a felmérésekből  az látszik, hogy az értelmiség teljesen elpártol a Fidesztől, így már egy ideje nem is írnak választások előtt programot.

Azzal, hogy Orbán Viktor egyszerűen lenyúlta az MSZP korábbi programját nyíltan beismerte, hogy bizony a magyar baloldal kormányzóképesebb, mint a Fidesz.

A propaganda méhia nem fog beszámolni arról, hogy Orbán Viktor idegen tollakkal ékeskedik, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa Orbán egyszerűen lenyúlta az MSZP Start kártya programját.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: