Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az új vezetőség terveinek értelmében az eredeti tulajdonoshoz, a Magyarországi Református Egyházhoz kerülne vissza az a Vas utcai épület, amely az Ódry Színpadnak is otthont ad, írja a Magyar Nemzet.

A 24.hu lapszemléje alapján úgy tudja, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriuma és az egyház vezetői már tárgyalnak, az SZFE kommunikációs vezetése pedig meg is erősítette az értesülést, hozzátéve, ez egyelőre még csak egy szándék a kuratórium részéről.

Ez csak az egyik az egyetem Vas utcai épületei közül, ám mivel itt van a házi színpadként, illetve külső előadások befogadójaként is működő Ódry Színpad, így az épület sorsa nem mellékes.

Milyen érdekes, ezt nem lehet máshogy értelmezni, mint hogy az új korlátozó intézkedések miatt a blokádot feladó diákokon így állnak bosszút.

Az SZFE HÖK az épületek felszámolásáról szóló hírekkel kapcsolatban egyelőre nem állt a nyilvánosság elé, de egy hallgató, Antal Bálint interjút adott a Klubrádiónak, és elmondta, hogy bár egyértelmű, hogy a hallgatók szétszórásával az egységüket akarják megtörni, az ellenállás nem fog megszűnni emiatt.

Az egyetem tavaszi féléve hamarosan kezdődik, de egyelőre sem az új játszóhelyről, sem az új kollégiumról nem kaptak tájékoztatást a hallgatók.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: