Orbán Viktor - Fotó: OV közösségi oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem tudunk másra következetni ebből a nyilatkozatból.

Ne legyünk álszentek. A Magyar Katolikus Egyház nyíltan ki kell mondani, de erős támogatója a mostani kormánypártoknak. Ez ízlés kérdése, hogy mennyire van rendben, ettől még ez nettó tény.

Most viszont nagyon úgy néz ki, hogy valami nagyon félrement a kormány és az egyház kapcsolatában és a háttérben valami súlyos dolog állhat. Lehet hogy a nagy egység örökre felbomlott?

A kormány egy hatalmas vatta új Makovecz tervezésű templomot akar építeni a Fővárosban. Mondhatjuk, hogy ez egyfajta ajándék lehetne az egyháznak akik egy hatalmas komplexumot kapnának.

Bár sokan vitatják a beruházást és annak létjogosultságát ma megszólalt az ügyben Erdő Péter bíborost, prímást, esztergom-budapesti érseket is

ki azt mondta, hogy bár nem kapott hivatalos megkeresést az államtól a hatalmas Makovecz-templom ügyében, ősszel láthatta a grandiózus terveket.

…noha állami megkeresés nem érkezett, a művész úr irodája és örökösei jelentkeztek nálam tavaly ősszel, és bemutatták a terveket.

Összehívtam az egyházmegye szakembereit, az egyházművészeti bizottság, az építészeti iroda munkatársait, megtekintettük a kisfilmet is, amellyel készültek. Grandiózus tervről van szó

– mondta az esztergom-budapesti érsek, de szerinte a nagy ünnepeken megtelnek a nagy templomok,

Budapesten egy új, nagy templomra lelkipásztori szempontból nincs szükség.

Hozzáfűzte, hogy a művészeti érték megkérdőjelezése nélkül mondja, de a katolikus egyház nem is gondolkodik ilyen nagy projektekben.

“Ekkora templomban, projektben az egyházmegyében mi nem gondolkodunk, márpedig tudtommal Budapesten szeretnék megvalósítani.”

A templomépítés egyébként püspöki engedélyhez van kötve.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: