Dr. Magyar György - Fotó: Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Civil Választási Bizottság kétfordulós előválasztást javasol a miniszterelnök-jelöltek körében. Magyar György, szervezet elnöke javaslatuk részleteiről és az online szavazás lehetőségének fontosságáról is beszélt.

Magyar György ügyvéd bízik abban, hogy az ellenzéki pártok meg tudják győzni egymást az előválasztás menetéről.

Az ATV Startban elmondta, hogy az előválasztás egy nagy közvéleménykutatás, amelyben ki lehet deríteni, hogy az adott körzetben ki a legitim jelölt, ki a legalkalmasabb közös miniszterelnök-jelöltnek és a pártszimpátiákról is adna egy visszacsatolást.

Magyar György hangsúlyozta, hogy személyesen és online is lehetne szavazni a tervek szerint, nagyon fontos az online lehetőség megteremtése. Az olimpiához hasonlítva azt mondta, hogy a győztes nincs kihirdetve, el kell menni a politikai selejtezőként működő előválasztásra, ahol kiderül, hogy a választók kit szeretnének.

Belépési és érvényességi küszöböt is szeretnének, ezek még tárgyalás részét képezik- hangsúlyozta, hogy fontos a magas részvétel.

A miniszterelnök-jelölteket párt is ajánlhatja, de emberek is – szerinte nem kell sok ajánlás, az előválasztás egy játék. Az előválasztás legfontosabb része a mozgósítás és a legitimitás.

Nagyobb a tét, mint a budapesti előválasztáson, a tiszta játék elengedhetetlen – mondta Magyar.

Szerinte előválasztás nélkül nem lesz kellő legitimáció, sőt, még tematizálni is fogja a választást.

Elfogadják a Momentum javaslatát, hogy azok is szavazhassanak, akik majd csak 2022-ben lesznek választókorúak. “Teljesen elfogadjuk, nem az 70 éves vén hülyéknek kell ez megcsinálni” – kommentálta az elnök.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: