forrás: Civilhetes
forrás: Civilhetes
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Eddig nem sok olyan eset volt, amikor Orbán Viktor berendelte magához a Fidesz összes európai parlamenti képviselőjét, a találkozó pontos okáról és hogy ott mi történt, sokat nem lehet tudni – tudatta a HírHugó.

Az ellenzéki portál szerint azonban sejeni véli hogy ez összefüggésben lehet azzal, hogy  lemondott minden európai parlamenti bizottsági tisztségéről és jelentéstevői megbízatásáról Deutsch Tamás

Ma délelőtt erősen indult Fideszék európai parlamenti képviselőcsoportjának a napja. Ugyanis arról szóltak a hírek, hogy lemondott minden európai parlamenti bizottsági tisztségéről és jelentéstevői megbízatásáról Deutsch Tamás – közölte a Népszavával az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti csoportjának szóvivője.

A politikus a frakció főtitkárát tájékoztatta a döntéséről, amely csupán formalitás, hiszen a néppártiak tavaly év végén megfosztották minden politikai szerepvállalás lehetőségétől.

További értesüléseik szerint a tisztség betöltőjére a Fidesz Európai parlamenti delegációja fog javaslatot tenni, és hozzáteszik, hogy Deutsch Tamás a továbbiakban nem vállalhat előadói megbízatást a Fidesz nevében, és felszólalási időt sem kap a plenáris vitákban.

Ám délután is érdekes hírek jelentek meg: Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke hétfő délután a Karmelita kolostorban a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőit fogadta – közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

A szűkszavú közlemény úgy fogalmazott: az évindító egyeztetésen az Európa előtt álló legfontosabb kihívásokról volt szó. Elhangzott: 2021-ben is éles politikai viták várhatók az EU-ban.

A megbeszélésen leszögezték: a magyar kormánypárti EP-képviselők minden európai vitában a leghatározottabban kiállnak Magyarország, a magyar emberek érdekeiért – közölte a sajtófőnök

Mindenesetre érdekes ez a váratlan raportra hívás, a Fidesz kizárása az Európai Néppártból még mindig nem dőlt el, sőt a Népárt frakciója  tavaly decemberben felszólított a Fidesz-KDNP-s képviselőket, hogy gondolkodjanak el azon, hogy alapértékeik és a Néppárté még ugyanazok-e. Ráadásul a Fidesz európai frakcióvezetője, Szájer József 2020. év végén botránya miatt lemondani kényszerült.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: