Orbán Viktor, 2020. 06. 12. - Fotó: O.V. közösségi oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor még a sajátjait is átverte! – kezdte tényfeltáró írását a legnagyobb közösségi oldalon Ujhelyi István az MSZP európai képviselője.

A politikus szerint – A tavalyi év utolsó napjaiban kénytelen volt megszégyenülve felhagyni az uniós költségvetés eszement vétójával, hazugmód mégis győztesként ünnepeltette magát.

Kevesen emlékeznek már, de tavaly júliusban a magyar Országgyűlés fideszes többsége elfogadott egy határozatot, amely „megkötötte” Orbán Viktor kezét az uniós tárgyalásokon.

Előírta a kormányfőnek, hogy többek között csak akkor hagyhatja jóvá a következő uniós költségvetést, ha előtte lezárják a Magyarország kormánya miatt zajló 7-es cikkelyes eljárást. Orbán ezt politikai furkósbotnak szánta, de saját magát verte bokán vele.

A jogállamisági mechanizmust sem tudta megakadályozni – mondjon bármit -, és a párttársai által „előírt” feltételt sem teljesítette.

A január elsejével hivatalba lépett portugál uniós elnökség ugyanis nemrég közölte: folytatni fogják a Magyarország és Lengyelország kormányaival szemben elindított 7-es cikkelyes eljárásokat, hamarosan újabb meghallgatások lesznek az ügyben.

Ennyit Orbán Viktor igazmondásáról, győzelmi jelentéseiről és a fideszes többség által elfogadott parlamenti határozatok komolyságáról. – zárja írását az MSZP-s Ujhelyi.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: