Hadházy Ákos - Fotó: MNO
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A képviselő kiakadt az MTV híradójára, ami azt állítja, hogy “a magyarok jövedelme kiállta a járvány okozta válságot.

Minderre reagálva Hadházy Ákos elmondta: Ha Ön nem néz ilyeneket, tájékoztatom, hogy a propagandamédia napok óta ódákat zeng arról, hogy nálunk a járvány alatt kevésbé csökkentek az átlagbérek, mint az európai országok átlagában.

Néhány megjegyzés azért:

1) A „kisebb” csökkenés nálunk úgy jött ki, hogy a legszegényebbek jövedelme 4 százalékkal, a közepes jövedelműeké kettővel, a leggazdagabbaké csak 1 százalékkal csökkent.

2) Az európai átlagbér (ahonnan most 5,2 százalékkal csökkentek átlagban) éves szinten 9 millió forint. A magyar nem annyi, pláne nem a legszegényebbek esetén.

Azzal dicsekedni, hogy ebből csak 4 százalékot vesztettek, gyomorforgató!

3) A forint értéke huss, vesztett 10 százalékot, ezt is érdemes lenne figyelembe venni. 2004-ben még Orbán Viktor is úgy vélekedett, hogy a forint gyengülése azt jelenti, tulajdonképpen „ellopják a pénzt az emberek zsebéből”, mivel gyengébb forint esetén kevesebb árut tudnak megvásárolni a boltokban.

Orbán akkor még úgy vélte: a gyengébb forint egyértelműen ellentétes az emberek érdekeivel, a gyengébb forint gyengébb államot jelent, és gyenge forintot csak gyenge emberek akarhatnak.

4) Az adatokat ugyan az Eurostat állítja össze, de ha ők az adatokat a Központi Statisztikai Hivataltól kapják, akkor nem vennék mérget még a fenti „fényes” sikereinkre sem.

A hazugság milliárdokból terjed, a tények viszont csak akkor jutnak el az emberekhez ha megosztjuk őket. Ezért kérjük, ossza meg a cikket másokkal is.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: