Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A miniszterelnök azt kérte, ameddig nincs elég vakcina, mindenki rendezkedjen be arra az életre, amit a jelenlegi keretek adnak.

Az operatív törzs üléséről érkezett Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióba, ahol ma szinte kizárólag a magyar járványhelyzetről beszéltek.

Orbán Viktor elmondta, hogy 42 519 egészségügyi dolgozót oltottak eddig be. A héten elkezdődött az oltás a négy legnagyobb idősotthonban is, és

a hétvégén minden, 150 főnél több idős lakóval rendelkező otthonban elkezdődhet az oltás.
Orbán szerint csökken a fenntartás az oltásokkal szemben. Az idősotthonok lakóinak 80, a dolgozók 50 százaléka vállalja az oltást, ezen szerinte van még mit javítani.  “Én is be fogom magam oltatni, amikor sor kerül rá, nekem is van egy kijelölt helyem, látni fogják, hogy ezt én is megteszem.”

Szerinte kevés vakcina érkezett eddig az országba (80 ezer ember számára elég), majd bejelentette,

februárig meghosszabbítják a jelenlegi korlátozó intézkedések határidejét.

Tehát a többi között marad a középiskolai digitális oktatás, a kijárási, gyülekezési és rendezvénytilalom, a 19 órai boltzár.

Orbán arról beszélt, más országokban gyakran változnak a szabályok, ő nem szeretné azt rángatni, a kiszámíthatóság is fontos.

Orbán azt mondta, ameddig nem érkezik elég vakcina, rendezkedjen be mindenki arra az életre, amit a jelenlegi keretek adnak.

Azt, hogy erre meddig van szükség, nem tudni: a műsor legvégén ugyanis azt mondta, ha csak a nyugati vakcinára támaszkodunk, több hónapig kell a korlátozásokat fenntartani.

Ha találunk máshol biztonságos és bevált vakcinát, akkor fel tudjuk gyorsítani a folyamatot.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: