Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egy kiszivárgott körlevélben az egészségügyi államtitkár épp azt méri fel, hogy a körzeti orvosi rendelőkből miként lehet oltópontokat kialakítani – számolt be Ujhelyi István, aki szerint ezzel a kormány „leleplezte saját magát”.

Az MSZP EP-képviselője szerint ugyanis ez a dokumentum bizonyítja, hogy a kormány „hazudott arról, hogy teljesen kész az oltási terv”.

Úgy véli, „Orbán Viktor korábban nem mondott igazat arról, hogy az egészségügyi ellátórendszer készen áll arra, hogy 1-2 napon belül a teljes és átfogó átoltást levezényelje”; és „kapkodott, amikor azt mondta: a választási szavazóköröket jelölik majd ki oltópontoknak”.

Ujhelyi szerint az egészségügyért felelős Emberi Erőforrás Minisztérium sem mondott igazat akkor, amikor „még tavaly novemberben az oltási stratégiára vonatkozó közérdekű adatigénylésemre azt közölte: nem adatkezelő, vagyis nem illetékes”.

„A kormány illetékesei hazudtak, amikor azt állították: azért nem válaszolnak az oltási stratégiával kapcsolatos kérdéseimre, mert az »veszélyeztetné a vészhelyzeti feladatok ellátást«” – vélekedik az EP-képviselő, aki szerint a sokkal inkább az, hogy a kormánynak nincsenek válaszaik a kérdésekre.

„Elég a pökhendi és hazug kormányzásból! Felelős, korrekt és hiteles tájékoztatást várunk el az állam vezetőitől!” – zárja közleményét Ujhelyi.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: