Dobrev Klára a DK miniszterelnök jelöltje
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője szerint Donald Trump évek óta uszít politikai ellenfelei ellen és hergelte sajátjait.

Úgy látja, ennek eredménye hasonlít ahhoz, ami Budapesten történt, valahányszor a “vezér” demokratikus választás során vereséget szenvedett.

Dobrev Klára Facebook-oldalán azt írja, demokratának lenni annak az elfogadását is jelenti, hogy különbözően gondolkodunk a hazánkról.

Szerinte ezért izgalmas a demokratikus politika: “folyamatos párbeszéd az egyik oldalon, erős és világos érvekkel támogatók szervezése a másik oldalon, mindeközben nyitott odafigyelő hallgatással megérteni a velünk nem egyetértőket is”.

Hozzáteszi: a demokratikus viták lehetnek kemények, de ezek nélkül még sincs demokrácia.

“Nem csak a demokráciának, hanem a békének és a szabadságnak is vége van ott, ahol valaki úgy gondolja, csak neki lehet igaza.

Aki mást gondol, aki nem úgy szavaz, mint ahogy azt a ‘vezér’ gondolja, akkor azt hazaárulónak, nemzetellenesnek bélyegezik

. És a történelem során mindig és mindenhol, az egyre gorombább szavakat egyre vandálabb tettek követik” – írja.

“Ugye, mennyire ismerős a helyzet? Pedig ezúttal Amerikáról beszélek.

Trump évek óta uszít politikai ellenfelei ellen és hergelte sajátjait. Ennek eredménye zavarba ejtően hasonlít ahhoz, ami Budapesten történt, valahányszor a „vezér” demokratikus választás során vereséget szenvedett.

Trump hívei is tegnap erőszakkal próbálták meg semmissé tenni a szabad választás végeredményét. Úgy gondolják, hogy Trump hatalma fontosabb Amerika szabadságánál és békéjénél. Trumpék elbuktak.

A dráma tanulságain az egész világ el fog gondolkodni, és nekünk, magyaroknak is meg kell érteni a leckét.

Sohasem késő végre nyugodt, egymással megbékélő, törvénytisztelő Magyarországgá válnunk. Ez volt és ez is marad politizálásom legfőbb célja” – fogalmaz az EP-képviselő.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: