Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Pedig ha valakinek, az MSZP-nek van válságkezelési tapasztalata. Néha jól jönne az öreg szoci a háznál, de a büszkeség nagyobb volt a kormányban.

Komjáthi Imre az MSZP elnökhelyettese szerint ugyanis  kormány a munkahelyek védelmén spórolt, miközben tovább gazdagította a milliárdos oligarcháit.

Mint fogalmaz az ellenzéki politikus:

A GKI Gazdaságkutató Zrt. elemzése is azt támasztja alá, hogy a Fidesz gyakorlatilag az összes, a válság miatt megszűnt munkahelyet megvédhette volna, ha akarja.

A számok azt mutatják, hogy a Gazdaságvédelmi Alapból bőven futotta volna a dolgozók megmentésére, az MSZP által hosszú hónapok óta követelt 80%-os bértámogatás bevezetésére.

A kormánynak azonban nem számított, hogy mennyi család megélhetése került veszélybe, csupán az volt a fontos, hogy az oligarchái a válság alatt is dőzsölhessenek, tovább gazdagodjanak.

Az embereknél fontosabb volt a propaganda, az űrkutatás, a Semjén-féle vadászati világkiállítás és persze a stadionépítés. Számszerűen kimutatható, hogy a kormánynak megvolt a pénze a segítséghez, Orbánék azonban inkább hagyták, hogy százezrek élete menjen tönkre.

Ha a kormány meghallotta volna az MSZP követelését és a Gazdaságvédelmi Alapból kizárólag a járvány elleni védekezésre, a családokra és a munkahelyek védelmére költött volna, továbbá, ha elfogadta volna a javaslatunkat a 80%-os bértámogatás bevezetéséről, akkor több százezer ember állását lehetett volna biztosítani.

Orbán Viktor bűne egyértelmű: tömegek megélhetését áldozta fel azért, hogy még a válság idején is biztosítsa a haverjai és – közvetetten a – saját maga további gazdagodását.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: