Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hát igen, ilyen az, amikor a közbeszédben és annak botrányaiban egy kultúrember vesz részt.

Minden tiszteletünk Karikó Katalinnak.

Nem szeretnék nyilvánosan semmilyen nyilatkozatot tenni asszonyság-ügyben. Bármit mondok is, az lesz belőle, hogy nem a miniszterelnök szavain rágódnak, hanem az enyémen

– így reagált Karikó Katalin Orbán Viktor miniszterelnök szavaira, aki az állami rádióban nemrég „kisújszállási asszonyságnak” nevezte a világhírű tudóst, akinek a szabadalma alapján fejlesztettek ki több koronavírus elleni védőoltást.

A vakcináról szólva elmondta talán ne volt túlzás a kormányfő kijelentése, amely szerint ez „egy magyar vakcina, amerikai pénz és magyar ész van benne”. Ezzel kapcsolatban elmondta:

Pardi Norbert volt, aki először publikálta azt (Drew Weissmannal és velem közösen) hogy a módosított mRNS jó vakcina. Pardi Norbertnek nagy szerepe van abban, hogy a módosított mRNS-ből vakcina lett. Norbert pedig magyar, kisújszállási. Úgyhogy igazság szerint őt is megilleti az elismerés. És még nem is szóltam a BioNTech-nél dolgozó magyar kollégáimról, Boros Gáborról és Szabó Gáborról, akik sokat tettek azért, hogy a mi vakcinánk ilyen hatásos lett.

Hozzátette, ahhoz, hogy a vakcina gyorsan elkészüljön sok ezer kutató és szakértő munkája kellett, és persze a Pfizer infrastruktúrája.

Végül elmondta:

Persze szeretünk túlzásokba esni, de most azt mondani, hogy magyar ész volt benne, talán nem túlzás.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: