Hadházy Ákos - Fotó: MNO
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Újabb képek és néhány részlet, amelyek sokkal többet mondanak el a járványkezelésről és az egészségügy állapotáról, mint akárhány miniszterelnöki propagandainterjú.

Az üzenet küldője szerint a képek a Semmelweis Egyetem Balassa utcai épületében készültek, ahol a pszichiátriát ürítették ki és alakították COVID-osztállyá.

(A levelezésünket a képek készítőjének engedélyével teszem közzé.)

– A képek készítője szerint az ablakon vasrácsok voltak, a kórtermek ajtaját pedig folyamatosan kívülről kulcsra zárták (egy tűz esetén ez végzetes lehet).

A többi, általa leírt körülmény sem támasztja alá a propaganda által sugallt képet, miszerint minden rendben van, a második hullámot „kivédtük” és az egészségügy bírja a terhelést.

– Ha az informátor által elmondottaknak csak a fele helytálló, akkor sem azt kell mondanunk, hogy Bergamo-szerű helyzetben vagyunk, hanem inkább hasonlítsuk magunkat Ukrajnához, vagy Oroszországhoz (ahol a napokban derült ki, hogy az eddig bevallott 60 ezer halott helyett minimum 200 ezer áldozat volt).

– „Természetesen” ezeket az információkat sem tudom személyesen ellenőrizni, mert nem engednek be a kórházakba

– pedig országgyűlési képviselőként elvileg olyan tisztséggel bírok, ami felhatalmaz arra (sőt, ez a kötelességem), hogy tájékozódjak az állami szerveknél.

Nem a magam szórakoztatására, hanem a magyar polgárok képviseletében és érdekében!

– Az informátor – mint egyébként mindenki, aki megkeres hasonló beszámolókkal – kiemeli a személyzet hősies helytállását.

Elképesztő nehéz helyzetben vannak, ehhez képest be kell érniük némi szóbeli vállveregetéssel.

– Ez a COVID-osztály békeidőben pszichiátriaként működik – ha valóban ilyen körülmények között, az szintén nagyon elgondolkodtató.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: