Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Boris Johnson szerint a következő hetek lesznek a legnehezebbek a járvány kitörése óta. – írja a HVG.

A portál beszámolója szerint a növekvő koronavírusos esetszámok miatt Anglia teljes lezárásáról döntött a brit kormány – írja a BBC Boris Johnson bejelentése után.

Az intézkedés ma éjféltől lép életbe.

A hírportál szerint a miniszterelnök már felhívta az emberek figyelmét, hogy otthon kell maradniuk, arra kérte a briteket, hogy csak az alapvető fontosságú cikkekért és gyógyszerekért, orvosi segítségért vagy a munka miatt hagyják el az otthonaikat.

Johnson szerint a következő hetek lesznek a legnehezebbek a járvány kitörése óta, de hozzátette, hogy a “küzdelem az utolsó szakaszába lép”.

Boris Johnson elmondta, hogy minden iskolát és egyetemet bezárnak, az intézményeknek február közepéig át kell térniük a távoktatásra.

Az új mutáció miatt a mostnagyobb nyomás alatt vannak, mint a világjárvány kezdete óta bármikor”

– mondta a miniszterelnök. Johnson hangsúlyozta, hogy míg a koronavírus korábbi változatával sikerrel felvették a harcot, az új mutáció terjedésének sebessége aggasztó, a tudósok szerint az új változat 50-70 százalékkal fertőzőbb.

Johnson hangsúlyozta ugyanakkor: az Egyesült Királyságban már több ember kapta meg a koronavírus elleni oltást, mint Európa többi országában együttvéve, és a kormány várakozása szerint a legveszélyeztetettebb lakossági csoportokból február közepére már mindenkinek beadják a koronavírus elleni oltás első dózisát.

Hétfőn sorozatban a hetedik napon regisztráltak 50 ezer új fertőzöttet az Egyesült Királyságban.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: