Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Karácsony Gergely Facebookon tart visszaemlékezést, évértékelést a hamarosan magunk mögött hagyandó 2020-ról. Most a második negyedév eseményeit értékeli a főpolgármester.

2020 második negyedévében történt, hogy a budapesti Fidesz Szálasi Ferenchez hasonlított a Lánchíd felújítása kapcsán.

Bejegyzésem, amit válaszként írtam több mint 1 millió facebookozóhoz jutott el

Két téma volt, ami uralta ezt az időszakot: a koronavírus-világjárvány elleni védekezés és a Lánchíd.

A Fidesz mindent megtett, hogy elhitesse a budapestiekkel, hogy annak ellenére, hogy állami feladat egy járvány ellen védekezni, a Főváros hibájából terjed a vírus és annak ellenére, hogy nekik 9 évük volt rá, a Főváros új vezetése a hibás a Lánchíd rossz állapota miatt is.

Az új önkormányzat megalakulása óta dolgozott a Lánchíd felújításán, ma már ott tart a projekt, hogy a BKK már a végső árajánlatokat is megkapta, így 2021-ben elkezdődhet a felújítás.

Sokszor az állam helyett eljárva, sokszor anyagi lehetőségeinket teljesen kihasználva tettünk meg mindent azért, hogy segítsük a járvány megfékezését: több tízezer tesztet, több millió maszkot, rengeteg védőfelszerelést vásároltunk, folyamatosan teszteltük az idősotthonainkat, maszkot és tesztet biztosítottunk a kerületeknek, kötelezővé tettük a maszkviselést, bérleti díj és lakbérkedvezményt adtunk a főváros bérlőinek, folyamatosan fertőtlenítettük a BKV-járatait, bevezettük a Budapest-pótlékot és átlagosan 100 ezer forint plusz juttatást biztosítottunk az idősotthonok dolgozóinak.

A vírus rengeteg kapacitásunkat lekötötte, de mi nem adtuk fel, hogy teljesítsük azokat az ígéreteket, amelyek a választás előtt tettünk a budapestieknek. Ennek jegyében elkezdődött Budapesten a forgalomcsillapítás, létrehoztunk több új kerékpársávot is, amivel biztonságos alternatívát igyekeztünk nyújtani a főváros közlekedésében. Megszületett a bérmegállapodás a Főtáv Zrt.-nél.

Ingyenessé tettük a közösségi közlekedést az álláskeresők számára. 1 milliárd forintot különítettünk el a fővárosi részvételi költségvetés megvalósítására. Valamint elindítottuk a Budapest Restart programot, Budapest újranyitásának programját. #Budapest


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: