Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Év végi ajándék a kormánytól: újabb 2 milliárdos sarc a fővárosnak. Orbán Viktor bosszúvágya csillapíthatatlan!

A legfrissebb Magyar Közlöny szerint a fővárosnak 8,37 milliárd forintot kell befizetnie az agglomerációs közösségi közlekedés költségeibe az eddigi 6,58 milliárd helyett.

Ez az emelés óriási problémát jelenthet Budapest vezetésének, hiszen a kormány a járványra hivatkozva már így is rengeteg pénzt vont el a fővárostól.

Úgy tűnik, Orbán Viktor bosszúvágya csillapíthatatlan, hiszen több mint egy évvel az önkormányzati választások ellenzéki sikerei után sem hajlandó felhagyni azzal, hogy büntesse az új budapesti vezetést.

Az agglomerációs közlekedés egyes részei még Tarlós István ideje alatt került a fővárostól az államhoz, mely meglehetősen rossz üzletnek tűnhet, hiszen mindössze 3 milliárdért vette át a HÉV-et és az agglomerációs buszjáratokat, melynek összértéke 72 milliárdra rúg.

Egy 2016-os megállapodás szerint azonban Budapestnek az átvételt követően is be kell szállnia ezek működtetésébe.

A szerda éjjel hozott kormányzati döntés értelmében a fővárosi hozzájárulást 1,8 milliárddal emelik meg, amely akár érthető is lenne (hiszen az üzemeltetési költségek magasak), e határozat célja azonban egyértelműen Orbán célját szolgálja, semmi mást – vagyis, hogy még nehezebb helyzetbe hozza az ellenzéki vezetésű Fővárosi Önkormányzatot.

A Jobbik budapesti elnöksége ismét határozottan elutasítja Orbán Viktornak és kormányának az önkormányzatokat sarcoló és kivéreztető intézkedéseit!

Ezekkel ugyanis a magyar embereknek, a budapestieknek ártanak leginkább, az pedig csak a jéghegy csúcsa, hogy minden hasonló intézkedésüket a járványhelyzettel indokolják.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: