Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A szekszárdi kórház igazgatója hétfőn végül fogadott. Szinte SEMMIRE nem válaszolt, de a hallgatása szinte MINDENT elmond arról, mennyire hihetünk a kormány járványügyi adatainak és milyen nagy a baj -írja közösségi oldalán a független parlamenti képviselő.

Hadházy Ákos szerint: Az egyetlen adat az intenzív osztályon rendelkezésre álló szakképzett személyzet létszámáról szól, ami sajnos egyáltalán nem megnyugtató (lásd lentebb).

Miután Németh Csaba levélben megtagadta, hogy fogadjon és a helyszínen tájékozódhassak, valamint levélben megtagadta, hogy válaszoljon arra az egyszerű adatkérésre, hogy melyik napon hányan haltak meg a szekszárdi kórházban, két hete kénytelen voltam a kórház kapuján megpróbálni bejutni és elérni őt.

Ennek hatására adott egy időpontot, amit múlt héten lemondott, végül ezen a héten mégis fogadott, de két kivétellel nem adott érdemi választ.

Nem válaszolt arra, hogy hány koronás beteget kezelnek most, hányat kezeltek eddig, hány fertőzött halt meg eddig összesen a kórházban és miért nem adja meg naponkénti lebontásban a halottak számát.

Nem válaszolt arra a kérdésemre sem, hogy előfordul-e olyan, hogy egy koronás beteg nem az intenzív osztályon, hanem a kórteremben hal meg. (információim szerint ez egyáltalán nem ritka- ez viszont azt jelenti, hogy Orbán hazudott: sok beteg nem jut hozzá a szükséges kezeléshez). Még arra sem volt hajlandó válaszolni, hogy jelenleg hány beteget (koronást és más beteget) kezelnek az intézményben.

A kérdések többségénél azzal az indokkal tagadta meg a választ, hogy forduljak az operatív törzshöz és miniszteri utasítás tiltja meg neki, hogy bármilyen adatot eláruljon. Egy kérdésnél pedig azt kérte, hogy írásban kérdezzek- ez elég cinikus válasz, hiszen jól tudja, hogy ha ezt tenném, írásban írná meg, hogy nem válaszol.

Az egyetlen -nehezen megkapott konkrét válasz az intenzív ágyak szakápolóinak számáról szólt. Békeidőben 16 intenzív ágyat üzemeltetnek, erre 32 szakképzett ápoló (és 20 fő kisegítő személyzet) jut, így tudják biztosítani, hogy minden műszakban legyen két betegre egy ápoló.

Jelenleg viszont 57 kovidos intenzív ágyat és 7 “tiszta” intenzív ágyat ad ki a kórház, ugyanennyi szakképzett ápolóval – ez azt jelenti, hogy négyszer annyi betegre jut ugyanannyi szakápoló – tehát vagy rendkívül sok túlórát várnak el a szakemberektől, vagy egy műszakban egy ápolóra a kettő helyett nyolc beteg jut.

A főorvos igazgató szerint a kórházban kb 250 orvos dolgozik, akik közül MINDENKI volt már kovid osztályra beosztva.

Az intézményben jelenleg 5 olyan orvos és 30 ápoló dolgozik, akit máshonnan rendeltek ide, ők ezért extra javadalmazást nem kapnak.
Az esemény felháborító és zavarba ejtő is volt egyben.

Zavarbaejtő volt, hogy az igazgató úrnak el kellett magyarázni, amit ő is tud: országgyűlési képviselőként nem zaklatni és vallatni mentem oda, hanem a munkámat végezni.

Egy ellenzéki képviselőnek az a dolga, hogy tájékozódjon, majd ennek alapján ha szükséges, kritizálja a kormányt és javaslatokat tegyen. Jelen helyzetben a járványhelyzetről kellene információkat kapnunk ahhoz, hogy esetleges járványügyi intézkedések meghozatalát javasoljuk.

A kormány felháborító titkolózása miatt viszont egyszerűen nem vagyunk ebben a helyzetben, pedig nagyon sok nem hivatalos információ szerint nagyon súlyos a helyzet.

A közzétett felvétel az igazgató tudtával készült, a beszélgetést ő is és én is rögzítettük, jelen volt a kórházparancsnok és az ápolási igazgató is.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: