Megosztom másokkal is:
  • 568

Néha tényleg elgondolkodom azon, hogy mi kell ahhoz, hogy legalább egy picit elgondolkodjanak pártreferenciájukon.

A Fidesz szavazóit erőteljesen megviselte a Szájer-botrány, a legnagyobb felháborodást az váltotta ki, hogy a volt európai parlamenti képviselő, Fidesz-alapító szembe ment pártja értékrendjével.

A Fidesz-szavazók 40 százaléka számára az volt a legfelháborítóbb Szájer József brüsszeli botrányában, hogy a párt alapítója, Orbán Viktor egyik legszorosabb politikai szövetségese életvitelével szembe ment mindazzal, amit pártja hirdetett a családról – idézte a Népszava a Publicus Intézet közvélemény-kutatását.

A felmérés szerint az emberek 64 százaléka egyetértett azzal: “A Szájer-ügy rávilágított arra, hogy a kormánypártok által hirdetett értékrend csak a szavazók meggyőzését szolgálja, valójában nem ezt tartják fontosnak, hanem a hatalom megtartását”. Még a Fidesz-hívek 16 százalék is így gondolja ezt.

A kormánypárti szavazók 57 százaléka is úgy véli, hogy “inkább elítélendő” az, amit Szájer József tett.

Ez még akkor is így van, ha egyébként a kormánypárti hívek 62 százaléka szerint az, amit Szájer tett az “magánügy, mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja”.

A fideszesek 35 százaléka viszont azzal értett egyet, hogy a történtek közügynek számítanak, “hiszen tettei ellentmondanak a pártja értékrendjének”.

A felmérés szerint a Fidesz-hívek 84 százalékának meggyőződése, hogy Szájer József titkosszolgálati akció áldozata lett, pedig még a kormánypárt vezetői szerint sincs erre bizonyíték.

atv.hu/napi.hu


Megosztom másokkal is:
  • 568

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --