Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

“Novák Katalin sem tudja megmagyarázni, miért nem segít a kormány az idősgondozókon” – írja az LMP az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint olvasható: “Videót tett közzé Facebook oldalán Novák Katalin családügyi miniszter, ahol a 2019-ben elfogadott gyermekek otthongondozási díjáról tájékoztat.

Jó hír, hogy a 2019-ben elfogadott törvény alapján ismét emelkedik a GYOD összege és jó hír, hogy ez az összeg el fogja érni a minimálbér szintjét 2022-ben.

Novák Katalin ugyanakkor nem tesz arról említést, hogy a Fidesz saját 2004-es határozati javaslatával szembe menve semmilyen valós emelést nem ad a nem gyermeküket otthongondozóknak.

A nem gyermeküket, legtöbbször demenciával elő idős embereket, otthon gondozók is ugyanolyan megterhelő 0-24 órás munkát végeznek. Megindokolhatatlan, hogy Novák Katalin még említés szintjén sem foglalkozik az idősgondozókkal.

Az LMP ismételten benyújtotta a Fidesz 2004-es határozati javaslatához hasonló javaslatát és meg fogja tenni újra és újra ameddig nem történik változás.

Az otthongondozási díj egységes emelésének összege 22 milliárd forint lenne a költségvetésben, aminél a Fidesz szinte mindenre többet költ. A pénz megvan, az akarat nincs.”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: