Hadházy Ákos, Független országgyűlési képviselő - Fotó: Hadházy Ákos FB oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A kiskunhalasi maszkkészítő gyártósorért 46 milliót fizetett a BVOP – ezt derítette ki és posztolta Facebook-oldalán Hadházy Ákos.

A BVOP saját adatközléséből derült ki – hívta fel a figyelmet Hadházy Ákos, hogy a büntetés-végrehajtásnak van egy maszkkészítő gyártósora Kiskunhalason is, a sátoraljaújhelyi mellett.

“Újabb bizonyíték a tízszeres (!) túlárazásra! Ez már szinte komikus: a Büntetés-végrehajtás beismerte, hogy nem csak Sátoraljaújhelyen, hanem Kiskunhalason is vannak kínai maszkgyártó csodamasinák, rögtön kettő is.

Ugyan ezek sem tudnak a propaganda által ígért havi 2,8 millió db közelébe sem jutni, de a sátoraljaújhelyi csoda havi max. 450 ezres kapacitáshoz, legújabban pedig néhány ezres szinthez képest szinte szárnyalnak (havi 8-900 ezer db ).

A lényeg azonban az áruk. Míg az Orbán által megtekintett sátoraljaújhelyi gép 210 millióba került, addig a kiskunhalasi (kétszer akkora kapacitású) gépekért 46 milliót fizetett a BVOP. Az árat egyébként nem írták bele a nekem megküldött válaszba, hanem a honlapjukon eldugva akadtam rá.” – irja a képviselő

Ez utóbbiról azt lehetett korábbról tudni, hogy havonta maximum 450 ezres a kapacitása, és 210 milliót fizettek érte.

A független országgyűlési képviselő most kiderítette, hogy a Kiskunhalason üzembe helyezett maszkkészítő-géppel havi 8-900 ezer darab maszk készül, és 46 millió forintért vásárolta a BVOP.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: