Novák Katalin - Fotó: 168 óra
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szabó Tímea a Párbeszéd társelnöke küldte meg annyira a családügyi minisztert a félresikerült ablakpucolós akciója után, hogy túlzás nélkül állíthatjuk, a teljes internet a Fideszen röhög.

Na de nézzük, mi volt az a nyílt levél, ami elindította a lavinát:

Kedves Novák Katalin!

Néhány nappal ezelőtt volt szerencsém megnézni az ablakpucolós karácsonyi készülődéséről szóló posztját, amelyben egy meglehetősen felemás kísérletet tett arra, hogy bebizonyítsa a világnak: önök a NER-ben úgy élnek, mint a normális emberek.

Na, most eddig is sejtettük, hogy ez nem így van, de az ön fotója után már teljesen biztosak is vagyunk benne.

Annak érdekében, hogy a következő posztja hitelesebben sikerüljön, két dolgot javasolnék:

1. Hagyjanak fel a hazudozással és a képmutatással, és valóban éljenek úgy, mint a normális emberek.

2. Vegyenek fel jobb kommunikációs stábot.

Gyanítom, inkább az utóbbit fogja választani, hiszen az előbbi a 10 év álszent alakoskodás után már nehezen menne az ereszjobboldalnak.

Ebben az esetben viszont engedjen meg három praktikus tanácsot.

1. Ha hétköznapi ablakpucolós jelenetet szeretne imitálni, azt semmiképpen se egy méregdrága sídzsekiben tegye.

Az emberek ugyanis általában egy közepes minőségű mackófelsőben takarítanak, de legalábbis olyanban, amelyet utána bedobunk simán a mosógépbe. Kabátot szinte sose veszünk, még ablakpucoláshoz se, hacsak nem tátong egy hatalmas lyuk a házunk falán. Ez esetben viszont nem biztos, hogy az ablakpucolás a prioritás.

2. Zsebkendővel vagy popsitörővel, amit ön használt, indokolatlanul sokáig tartana az ablakpucolás.

A legtöbb háziasszonynak nincs 5-6 órája csak ablakot tisztítani. Ezt a tevékenységet általában újságpapírral és ecetes vízzel vagy hasonló összetételű tisztítószerrel végezzük.

A bejárónője ezt bizonyára tudja, csak gyanítom, az ön fényképezésekor nem az ön által használt zsebkendőre koncentrált.

3. Legközelebb nyissa ki az ablakot, és úgy tisztítsa meg kívülről. Higgye el, tapasztalatból mondom: nincs szükség arra, hogy kimenjen a kertbe ahhoz, hogy az ablak külső felületét elérje. Bele se merek gondolni, mi történne, ha valaki egy panelház 10. emeletén próbálná meg önt utánozni.

Röviden ennyi lenne a javaslatom.

Ja, még valami: ne gondolják, hogy attól még, hogy Habony Árpád és Rogán Antal kommunikációs vezetésével elbábozzák nekünk a hegedülő, dekázgató, poncsót kötögető, ablakpucoló sokoldalú háziasszonyt, nem látjuk a maguk igazi arcát.

Azt, amelyik a társadalom felét kirekeszti a nemzetből, amelyik megfosztja a szeretni vágyókat a boldogságtól, amelyik eltiltja a családra vágyó gyerekeket az örökbefogadó szülőktől, amelyik szerint rendben van, ha a nő kevesebbet keres, mint a férfi, amelyik az alaptörvényben törvényesíti a kormányzati lopást, és amelyik minden aljassághoz a legnagyobb lelkesedéssel asszisztál.

Látjuk, ahogy látjuk az ál-ablakmosást. De már csak ’22 áprilisig nézzük.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: