Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Török Gábor szerint Amerikában nagyon készülhetnek Orbánék ellen.

Átalakulóban van a magyar kormány nemzetközi környezete, elsősorban az Amerikai Egyesült Államok új kormánya miatt, a kabinet pedig nehéz helyzetbe fog kerülni a nemzetközi partnerekkel – mondta Török Gábor 2020 legfontosabb politikai fejleményeit értékelve az ATV Egyenes Beszéd műsorában.

A politikai elemző szerint 2022-ig előkerülhetnek olyan ügyek, amelyek a 2014-es választások után jöttek, és a kitiltási botrány címszavakkal szokás összefoglalni.

Úgy látja, hogy Orbán Viktornak számítani kellett arra, hogy amikor látványosan Donald Trump mellé állt az amerikai elnökválasztási kampányban, vagy például Szijjártó Péter korrupciós vádakkal támadta az akkor még elnökjelölt Joe Bident, hogy ezek nem maradnak majd válasz nélkül.

Török hozzátette: egy magyar politikai elemzőnek nyilván nagyon kevés információja van arról, mi történik az amerikai műhelyekben, „de amit amerikai kollégáktól hallok, hogy hogyan alakul az új csapatnak felkészülése, felkészítése, ők arról próbálnak győzködni, hogy annál is rosszabbra számítsunk, mint amire számítunk”.

Török szerint a választás előtt Orbánnak nem feltétlenül volt már mozgástere; ha Trump nyert volna, az nagyon jól jött volna neki, így viszont annyira kiélezte a feszültséget, hogy ha úgy alakul, el lehet majd adni, hogy a kis Magyarországot támadja a nagy USA.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Hoppá, mi történhetett?! Novák Katalin Orbán ellen beszélt az ENSZ közgyűlésén

Vagy kommunikációs hiba, vagy szándékosan, de Novák Katalin az oktatás fontosságáról és az iskolák elhanyagolását nevezte a legvégzetesebb hibának az ENSZ közgyülésén, miközben Magyarországon...

Szégyen és gyalázat: Ide jutottunk Orbánék miatt

Az Európai Unió legújabb vagyonfelmérési adatai a magyar háztartások számára semmiképpen sem hoztak jó híreket. A portfolio.hu által közölt jelentés szerint a magyar háztartások nettó...

Lerántotta a leplet Orbánék hazugságáról a szakember: Óriási bajban vagyunk

A kormány elhibázott gazdaságpolitikájáról, az inflációs helyzetről, valamint a felesleges kormányzati beruházásokról is beszélt Vajda Zoltán, a parlament Költségvetési Bizottságának MSZP-s elnöke az ATV...