Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Amikor Orbánról kerül elő egy régi nyilatkozata, akkor rendszerint szégyenkezés és önellentmondás az, ami kiderül belőle – na de mi a helyzet Karácsony Gergellyel?

Kilenc éve, hogy a magyar közéletben elsőként az ellenzék teljes körű összefogását sürgettem a Fidesszel szemben.

Akkor szinte senki nem értett egyet velem. Azóta sok minden megváltozott – sajnos sokkal rosszabb lett az ország állapota.

A véleményemnek akkor helyt adó Népszabadságot kivégezték, a szabad sajtó többségét felvásárolták, a független intézményeket megszállták, közpénzből hatalmas magánvagyonokat halmoztak fel, az oktatást lerohasztották, és reménykedünk, hogy az agyongyötört egészségügy meg tud birkózni a szörnyű járvánnyal.

A harminc éves önkormányzatiságra pedig kiadták a kilövési engedélyt. A köztársaság, a szabad és egyenlő polgárok békés együttélését szolgálni hivatott állam halott.

De nem csak a kormány változott, hanem szerencsére az ellenzék is. Nem csak az a fontos, hogy képesek vagyunk már összefogni a kormány ellen, hanem az is, hogy közös ajánlatunk van az országnak.

Ehhez persze sokat kellett változni nekünk is: a baloldalnak nyitottabbá kellett válni a nemzeti kérdésekre, a jobboldalnak zártabbá a kirekesztésre, és mindannyiunknak elfogadóbbá egymás értékeire.

Az ellenzéki pártvezetők között tegnap létrejött megállapodás a közös ellenzéki indulásról történelmi lépés. Borzasztó nehéz volt idáig lejutni. De akárhogy is: egy életünk van, és egy a hazánk. Ezért tettük. Büszke vagyok rá, hogy a részese lehettem.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Pataky Attila gyakorlatilag szerelmet vallott Orbánnak

Pataky Attila, az Edda Művek együttes frontembere, exkluzív interjút adott a Mandinernek, ahol nyíltan beszélt az őt ért kritikákról, a földönkívüli élet létezéséről, a...

Tragikus adatokkal ált elő Dobrev Klára

Az árakban az első, a bérekben az utolsó helyre került Magyarország az elmúlt 13 évben Európában – mondta a DK árnyék-miniszterelnöke szombati online sajtótájékoztatóján. Dobrev...

Orbán sötét boszorkánykonyhája újra ontja a szemetet: Itt a Fidesz sötét kampánya

A kormánypropagandát a jelek szerint Karácsony Gergely egy mondatára futtatják fel. A Fidesz egy "figyelemfelhívó" kampányt indít - jelentette ki a párt kommunikációs vezetője Hollik...