Pikó András, Józsefváros polgármestere
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Karácsony Gergely főpolgármester után Pikó András is élesen bírálta a kormány azon döntését, amely szerint januártól felére csökkentik az iparűzési adót, és azt, hogy egy friss kormányrendelet szerint veszélyhelyzet alatt nem lehet emelni a különböző szolgáltatási díjakat.

Ezzel az önkormányzatok fontos bevételi forrásoktól esnek el.

Amikor a kormány megakadályozza, hogy önkormányzatok bevételekre tegyenek szert, akkor lakosaik számára pótolhatatlan feladataik ellátásában akadályozza a helyhatóságokat.

Nem az embereket védi, épp ellenkezőleg: saját állampolgáraira támad rá. Nem az önkormányzatok, hanem Orbán Viktor korrupt rendszere a súlyos teher az országon: a kormányfő apjának bányájából kitermelt túlárazott kő, Tiborcz István kastélyprogramja, vagy Mészáros Lőrinc járvány idején elnyert állami közbeszerzései
írta Pikó András a Facebookon.

Szerinte a kormány célja az, hogy „ne lehessen helyben igazságos lakáspolitikát megvalósítani, az elesetteken segíteni, közalkalmazottakat munkájuk mértékének megfelelően elismerni, közszolgáltatásokat fenntartani”.

A polgármester úgy véli, hogy a kormány döntése megszünteti a 30 éves önkormányzatiságot Magyarországon és visszahozza a tanácsrendszert.

A saját népe ellen fordul pont akkor, amikor a járvány sújtotta ország lakói naponta megtapasztalják, valódi segítséget a bajban helyben kaphatnak csak.

A polgármester bejegyzésében kitért arra, hogy a józsefvárosi önkormányzat még ebben a mostani nehéz helyzetben is csökkenteni tudta kiadásait azzal, hogy megvált egy túlárazó közétkeztetési cégtől. Pikó azt írta, hogy a választók többsége az ilyen intézkedésekben az önkormányzatot támogatja és ez elviselhetetlen a kormány számára.

Ezért kell utólag a választói akaratot felülírva olyan helyzetet létrehozniuk, amelyben nem tudjuk elvégezni a munkánkat. Ebbe bele fognak bukni.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: