Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az ügyészség 1 év 6 hónap börtönbüntetést, három évre felfüggesztve kért Fekete-Győr Andrása, a Momentum Mozgalom elnökére.

A politikus ellen még szeptember végén emeltek vádat, amiért 2018 decemberében füstgránátot dobott a rendőrökre a túlóratörvény miatt szervezett tüntetésen, írja a 444.

Fekete-Győr büntetőügyében csütörtökön előkészítő tárgyalást tartottak. „Megértettem az Orbán Viktor által tollba mondott vádat, a bíróságnak pedig elmondtam, hogy semmiféle bűncselekményt nem követtem el az Orbán-rezsimmel szembeni demokratikus tömegtüntetésen.

Én ártatlan vagyok, ellentétben velük. Előkészítő tárgyalásról lévén szó, a bíróság jövő év elejére tűzte ki az első érdemi tárgyalást, amin lehetőségem nyílik majd az igazamat érdemben is megvédeni” – írta Facebook-oldalán a párt elnöke.

A vádirat szerint „a 2018 decemberi Kossuth téri tömegdemonstrációkon részt vevő vádlottak a Parlament épületének védelmét ellátó rendőrsorfalba különböző tárgyakat – köztük üveget és pirotechnikai eszközt – dobtak, illetve tüntetőtársaikat és a rendőröket lökdösték azért, hogy a sorfalat áttörjék.”

A Btk. szerint hivatalos személy elleni erőszakért egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: