Orbán Viktor, miniszterelnök, 2020. március - Fotó: OV közösségi oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Törölték a magyar miniszterelnököt az Oxfordi Egyetem híres diákjainak listájáról. Orbán Viktor 1989-ben, egy évig tanult az egyetemen – írja a Bors Online.

Orbán Viktor 1989-ben, az ELTE jogi karának elvégzése után tanult a világ egyik legjobb egyeteméhez, az Oxfordhoz tartozó Pem­broke College-ban.

Tanulmányait azonban 1990-ben felfüggesztette, hogy hazatérjen az országgyűlési választásokra.

A miniszterelnök neve így is szerepelt a Famous Oxo­niansen, azaz a híres oxfordi diákok listáján. Most azonban levették – írja a Bors Online. Milyenek a világ legjobb egyetemei? Galériánkat itt találjátok.

 

A listán szerepel többek között Naruhito japán koronaherceg, Michael Palin, a legendás Monty Python tagja, Hugh Grant színész és Stephen Hawking fizikus is.

A Bors kérdésére az egyetem azt írta: direkt vették le Orbán Viktor nevét. A listát ugyanis rendszeresen felülvizsgálják, és akkor döntöttek a kurtítása mellett, amikor új honlapra költözött az intézmény.

A listán közben ugyanakor új hírességek is helyet kaptak, Orbánén kívül pedig sak néhány nevet töröltek, elsôsorban olyanokét, akik már régen elhunytak, mint például Dudley Moore színész – írja a portál.

A VS.hu összehasonlította a régi és az új névsort: Orbán Viktoron kívül csak olyanok kerültek le róla, akik már nyugdíjasok, vagy véget ért a politikai-közjogi megbízatásuk. Ilyen többek között Michael Rose, a volt boszniai ENSZ-parancsnok, továbbá Wesley Clark, a NATO európai erőinek nyugalmazott parancsnoka is. Törölték a listáról Rowan Atkinsont, azaz Mr. Beant is.

Összesen 32 nevet vettek le a listáról, felkerült viszont 16 új, köztük Tony Abbott, Ausztrália kormányfője, Ruth Hunt, a Stonewall nevű melegjogi szervezet vezetője, illetve Kumi Naidoo, a Greenpeace igazgatója is.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: