Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Európai Parlament a mai napon egy olyan határozatot fog elfogadni, amely kimondja, hogy Orbán Viktor múlt héten kapott sajtpapírját, vagy ahogy ő mondta, tacepaóját, akként kell kezelni, ami: sajtpapírként és tacepaóként. – írja Dobrev Klára.

A lényeg, a jogállami mechanizmusról szóló jogszabály ugyanis változatlan maradt, aszerint pedig január elsejétől el kell járni az uniós pénzek ellopásának ügyében.

Orbán Viktor tehát már a múlt héten elveszítette ezt a harcot, hiszen jogállamisági mechanizmus lesz, csak kikönyörgött egy szépségtapaszt, hogy valamire hivatkozva meg tudjon hátrálni a vétó ügyében.

Az Európai Parlament határozata ezt a szépségtapaszt fogja holnap letépni.

A DK üdvözli az Európai Parlament tervezett határozatát, amely világosan kimondja: nincs kifogás és nincs haladék, január egytől el kell járni az uniós pénzeket fosztogató kormányok ellen.

A határozat egyértelművé teszi: a jogszabály az jogszabály, ami alól nincs kibúvó senki számára sem, a sajtpapír meg sajtpapír, amit Orbán Viktor bekereteztethet, kirakhatja a falára is, de nincsen semmilyen jelentősége.

A DK szerint ezzel hivatalossá és visszavonhatatlanná válik Orbán Viktor történelmi veresége az EU-ban.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: