Forrás: Magyar Nemzet, Fotó: Kovács Attila
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Párbeszéd társelnöke kétszer is megkérdezte a miniszterelnököt, tudott-e Szájer József ügyeiről, de egyszer sem kapott választ.

A párbeszédes Szabó Tímea több ellenzéki képviselőhöz hasonlóan Szájer József ügyével kezdte azonnali kérdéseit Orbán Viktor felé.

Szabó kiemelte, hogy Szájer a szexbotrány robbanása előtt két nappal még lelki okora hivatkozva mondott le EP-képviselői mandátumáról.

Mondja meg nekünk őszintén: tudott ön arról, hogy Szájer József 40 éve nem az Alaptörvény és a keresztény-konzervatív értékek szerint él, vagy nem tudott? Vagy ezután a botrány után tudta meg miniszterelnök úr?”

– kérdezte Szabó.

Orbán erre azt mondta, meglepve tapasztalja, hogy még ha egy hölgyről is van szó, van olyan képviselőtársa, akinek fogalma sincs a magyar alkotmányról. “Magyarország egy állampolgárának sem mondja meg, hogyan éljen.

Az alkotmány nem tartalmaz erre nézve előírást. Szeretném emlékeztetni, hogy Magyarország egy jogállam, mindenki eldöntheti, mit tart jónak, és vállalta a következményeit. Itt ezzel állunk szemben, itt is ez történt: ami nem fér bele, az nem fér bele.”

Szabó viszonválaszában először megemlítette, hogy furcsa ez a mondat attól a Fidesztől, amely állandóan mások hálószobájában turkál, majd újra megkérdezte Orbánt, tudott-e Szájer ügyeiről, és felsorolta, mi mindenben bukott meg eddig a kormány.

Ennek szemléletésére egy nagy bizonyítványt hozott, amit szeretett volna átadni Orbánnak. Az asztalig eljutott, de Orbán nem vette át, ezért letette oda, de mivel többszöri felszólításra sem állt el a bizonyítvány átadásától, mire az ülést vezető elnök büntetést helyezett kilátásba.

Orbán minderre azt mondta, “Most hogy önt hallgattam, úgy tűnt, a kérdés bukott meg, aminek nem találtam se az elejét, se a végét.

Egy dolgot tudok mondani, hogy ön nemcsak az alkotmányt nem ismeri, de azt sem tudja, hogy a homoszexuális emberekre vonatkozóan az a törvény van érvényben, amit 2008-ban Draskovics Tibor hozott. Lehet és van is véleményünk különböző életviteli szokásokról, de Magyarországon minden kisebbség élhet az alkotmányban rögzített jogával” – mondta.

Szabó ezt a bizonyítványt tette le Orbán asztalára:

via: HVG


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: