forrás: Civilhetes
forrás: Civilhetes
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tendenciózusan zsugorodik a jobboldali tábor, az ellenzék stabilan vezet.

4 százalékkal verné meg a Fideszt egy teljes ellenzéki összefogás, ha most vasárnap lennének a választások – ez derül ki abból a felmérésből, amit a Publicus Intézet készített a Népszava megrendelésére.

Ráadásul a kutatás a novemberi választó hevületet rögzíti, úgyhogy ez a különbség vaskosabb is lehet – hiszen nem jeleníti meg a Szájer-botrány hatását.

(Utóbbi legnagyobb eséllyel a mérsékelt Fidesz-szavazókat készteti passzivitásra, illetve a bizonytalanokat tol az ellenzéki erők felé.)

Az viszont már jól látszik a népszerűségi grafikon lekonyulásából, hogy a járványhelyzet kezelésén – az ellenzéki retorika szerint félrekezelésén – mintegy 200 ezer támogatót vesztett a kormánypárt.

Fidesz támogatottsága az összes megkérdezett körében egy százalékpontot csökkenve, 29 százalék.

Az MSZP támogatottsága az összes megkérdezett körében egy százalékpontot növekedve, 7 százalék.

Jobbik támogatottsága most 5 százalék az összes megkérdezett körében, az adat a múlt hónaphoz képest egy százalékpontot csökkent.

DK összes megkérdezett körében mért támogatottsága egy százalékpontot növekedve, 9 százalék.

Momentum támogatottsága egy százalékpontot csökkent, 7 százalék az összes megkérdezett körében.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Pataky Attila gyakorlatilag szerelmet vallott Orbánnak

Pataky Attila, az Edda Művek együttes frontembere, exkluzív interjút adott a Mandinernek, ahol nyíltan beszélt az őt ért kritikákról, a földönkívüli élet létezéséről, a...

Tragikus adatokkal ált elő Dobrev Klára

Az árakban az első, a bérekben az utolsó helyre került Magyarország az elmúlt 13 évben Európában – mondta a DK árnyék-miniszterelnöke szombati online sajtótájékoztatóján. Dobrev...

Orbán sötét boszorkánykonyhája újra ontja a szemetet: Itt a Fidesz sötét kampánya

A kormánypropagandát a jelek szerint Karácsony Gergely egy mondatára futtatják fel. A Fidesz egy "figyelemfelhívó" kampányt indít - jelentette ki a párt kommunikációs vezetője Hollik...