Hadházy Ákos, Független országgyűlési képviselő - Fotó: Hadházy Ákos FB oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

VÉGRE ADATOKHOZ JUTOTTAM ARRÓL, KIKHEZ JUTNAK A NÉPHÜLYÍTŐ PROPAGANDA MILLIÁRDJAI – kezdi bejegyzését a független Hadházy.

A magyar kormány évente legalább 50 milliárd forintot költ arra, hogy „tájékoztassa” a polgárokat a tevékenységéről, vagyis saját politikai üzeneteit sulykolja, és nem mellesleg ebből tartja el a hozzá hű sajtót.

Hosszas utánajárás után a Rogán-féle propagandaminisztériumtól kaptam némi információt arról, pontosan hová folyik a rengeteg pénz: hét, májusi-júniusi megrendelés részletes médiaterveit. A lényeg a grafikonon látszik:

Sok meglepetés nincs benne, természetesen a kormány talpát a leginkább nyaló médiumoknak nagyon jól fizetik a nyalási tevékenységért.

Pl. a nyelvcsapások frekvenciájában élen járó (bár a mezőny erős), amúgy alig olvasott „Pesti srácok” kiadójára csak ebben a tavaszi hónapban bruttó 150 milliót(!) költött a kormány az Önök pénzéből – igaz, ebből 15 százalék rögtön ugrott egy Balásy Gyula nevű „hirdetésszervező” milliárdoshoz.

De ami még fontosabb: a kormányváltás után sürgős lépéseket kell majd tennünk:
– Azonnal és drasztikusan korlátozni kell az állam reklámköltéseit, betiltani a propagandát. Erre van egy kész törvényjavaslatunk még 2017-ből, néhány apró változtatással ezt azonnal el lehet fogadni.

https://www.parlament.hu/irom40/19748/19748.pdf

– A KESMA/Mediaworks konglomerátumot fel kell darabolni! A jelenlegi versenyjogi törvények sem tennék lehetővé egy ekkora monopólium létezését, csakhogy a kormány „nemzetstratégiailag kiemelt jelentőségűnek” minősítette, így kivonta a versenyhivatal és a Médiatanács hatásköréből.

– Az MTVA-t is meg kell szüntetni, mert teljesen ellenőrizhetetlen, a felelősséget elmismásoló szervezet. Helyette új, szakmai alapon működő, reklámmentes, valódi közszolgálati tévét, rádiót és nemzeti hírügynökséget kell létrehozni.

– Szükség lesz egy teljesen új médiatörvényre, amely egységes rendszerben kezel mindenkit, aki híreket vagy szórakoztató tartalmakat akar eljuttatni a közönséghez. Ennek úgy kell biztosítania a sajtó legteljesebb szabadságát, hogy képes betartatni a „hazudni nem szabad” elvet is.

– Teljesen biztos, hogy a sajtó bizonyos szereplői részéről lesz igény a kormányváltás után is valamiféle állami támogatásra.

Ez a legnehezebb kérdés, mert nem csinálhatjuk ugyanazt, mint a Fidesz. Ha a mai ellenzék úgy dönt, hogy szeretne valamiféle sajtótámogatást, akkor annak egységesnek kell lennie és objektív elvek szerint, ellenőrizhető vállalások alapján kell működnie, nem lehet kivételezni és zsebből osztani a százmilliókat! Kevesebb jelenjen meg


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: