Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Jakab Péter Jobbik-elnök, Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, Karácsony Gergely budapesti főpolgármester és saját felesége, Dobrev Klára, a DK EP-képviselője –

ezt a négy nevet említett Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, amikor a Telexnek adott interjújában arról beszélt, szerinte kiknek lehet reális esélye a felmérések alapján ellenzéki miniszterelnök-jelöltként.

Kérdésre válaszolva továbbá megerősítette, Fekete-Győr András Momentum-elnök, illetve két momentumos EP-képviselő, Donáth Anna és Cseh Katalin is “kitűnő emberek”.

Elárulta, hogy ha lesz a DK-nak kormányfőjelöltje, akkor – ha vállalja – az Dobrev Klára lesz. Hozzátette: akit végül megválasztanak az előválasztáson, „azért tűzbe kell menni”.

Gyurcsány Ferenc úgy véli, pártja nélkül nem működhet az ellenzéki összefogás. A volt miniszterelnök nem tart attól, hogy a kormányoldal az ő korábbi vitatott kormányzati szereplésével azonosítja az ellenzéket, szerinte ugyanis létrejött az ellenzéki szavazó, aki nem azt nézi, hogy melyik ellenzéki párt mit képvisel, hanem hogy menjen a Fidesz, és jöjjön az ellenzék.

A Telexnek elmondta azt is, hogy nyitott a momentumos Fekete-Győr András által felvetett teljes előválasztásra, és hogy ki fognak dolgozni egy szempontrendszert a megfelelő képviselőjelöltek kiválasztására.

[poll id=”50″]

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: