Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az igazságügyi miniszter a BBC World News-nak interjút adott, amely nem telt nyugodt hangulatban.

Az igazságügyi miniszter arra hívta fel a figyelmet közösségi oldalán, hogy az 5 és fél perces interjúból másfél percet egy „ténybeli tévedésektől és vádaktól hemzsegő felvezető tett ki” – írja az Index.

A műsorvezető elmondta, arról van szó, hogy egy tagállam mennyire térhet el az EU közös eszméitől, mielőtt azt megbüntetnék, majd idézte Varga egyik Twitter-bejegyzését:

 „Győzelem! Sikerült leválasztanunk az ideológiai elvárásokat a pénzügyi támogatásoktól egy világjárvány során, és megakadályoztuk a politikai zsarolást”.

A műsorvezető megkérdezte az igazságügyi minisztert, hogy miért gondolja, hogy a magyar kormány győzelmet ért el.

A legnagyobb győzelem a józan ész győzelme volt, mert az EU elérte, hogy félretegye az ideológiai vitákat, és a világjárvány elleni küzdelemre összpontosítson.

Az EU-ban nem lehet kijátszani a szerződéseket és politikai zsarolóeszközöket felhasználni – reagálta Varga és hozzátette, hogy Magyarország 22 milliárd eurót fog kapni az uniótól a következő hét évben.

„Sokan, akik nézik ezt az adást, azt gondolhatják, hogy önök elfogadják a pénzt, de nem hajlandóak az EU demokratikus elveinek megfelelően játszani” – mondta erről a műsorvezető.

„Ezt kategorikusan visszautasítom, ennek semmiféle erkölcsi alapja nincs. Az unió lényege az, hogy ez egy közös piac. Ha Magyarország kohéziós pénzt költ, az nem jelenti, hogy a GDP-ben megmutatkozó haszon is itt marad” – jelentette ki Varga.

„Talán folytatjuk valamikor még ezt a beszélgetést, mert a jogi folyamat előreláthatóan évekig el fog tartani” – zárta a beszélgetést a BBC műsorvezetője.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: