Hadházy Ákos - Fotó: MNO
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő még szeptemberben próbálta megtudni, hogy a koronavírus-fertőzött betegek száma hogyan alakult kórházanként.

Azonban Müller Cecíliától nem kapott érdemi választ kérdésire.

Az országos tiszti főorvos azt írta, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a koronavírus-fertőzöttségre vonatkozó adatokat nem egészségügyi szolgáltatóként kéri be, továbbá a legtöbb esetben nem azonos a beküldő és a beteget kezelő egészségügyi szolgáltató.

Ugyanakkor Hadházy szerint kiderült, hogy a Müller Cecília nem mondott igazat. A politikus Facebook-oldalán közölte, hogy az országos tiszti főorvos által vezetett NNK honlapjáról letölthető az a részletes adatlap és számítógépes útmutató, amely a kórházakat utasítja a legrészletesebb adatok beküldésének módjáról.

Nem csak annyit, hogy hányan haltak meg, hanem szó szerint mindent le kell jelenteni a koronás betegekről. Az erről szóló dokumentumokat csatolta is a képviselő a posztjához.

Müller tehát hamar lebukott. A titkolózásnak sajnos csak egyetlen oka lehet: az adatok kozmetikázása. Ez pedig nagyon nagy baj

– írta Hadhzáy.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: