Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egyre nagyobb volt a nyomás a kormányon (egyrészt a kereskedelmi szervezetek részéről, másrészt az ünnepek miatt felpörgő vásárlási szezonban résztvevő emberektől valószínűleg), hogy gondolja át az üzletbejárás – koronavírus miatti – speciális szabályait.

Az elmúlt napok nyilatkozataival összhangban a kormány arról döntött, hogy szombattól felfüggeszti az idősek vásárlási sávját.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye szerint a döntésről szóló kormányrendelet hamarosan olvasható lesz a Magyar Közlönyben.

Ez érthető is: ha azt akarja a kormány, hogy szombaton életbe lépjen a felfüggesztés, akkor még ma éjfél előtt meg kell jelennie a jogszabálynak.

A kereskedelmi szervezetek és az Idősügyi Tanács javaslatára a kormány felfüggeszti az idősek vásárlási idősávját december 12. szombattól, ezzel segítve, hogy a karácsonyi bevásárlások idején ne legyen tumultus az üzletekben. A felfüggesztés ezzel ellentétes döntésig marad érvényben – derül ki a tájékoztatóból.

Még ma várható a rendelet, ami azt is jelenti, hogy a boltok és a vásárlók az utolsó pillanatban ismerik meg az új szabályokat.

„Szombattól időkorlátozás nélkül vásárolhat bárki az élelmiszerboltokban, a patikákban és drogériákban is. Az idősek vásárlási sávjának felfüggesztését a hazai kereskedelmi szervezetek kezdeményezték az ünnepi időszakra jellemző zsúfoltság csökkentésére.

A javaslattal az Idősügyi Tanács is egyetértett, ezért a kormány úgy döntött, hogy felfüggeszti az idősek vásárlási idősávját” – írja a Kormányzati Tájékoztatási Központ.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

„Kártyavárként omolhat össze a rendszer”, ha Karácsonyék mintapere győz a bíróságon

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, egy friss sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy a Fővárosi Önkormányzat a mai napon jogi lépéseket tesz a szolidaritási hozzájárulással kapcsolatos, jogellenesnek...

Kést rántott egy idős nő Orbán Viktor születésnapján

Csak úgy áradt a keresztényi szeretet a szentmisén. A Gulyáságyú Média hírportál beszámolója szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) eljárást kezdeményezett egy idős nő ellen, aki...

Újabb adóemelést jelentett be a kormány – sokaknak fog fájni

A 2024-es esztendőre szóló adócsomagot benyújtotta a kormány - értesült a HVG. Ezt az új intézkedést sokan kormányzati megszorítócsomagként értékelhetik, mivel számos területen érinti a...